75 Jaar Chiro Zolder

De leiding van Chiro Zolder ‘schreeuwt het van de daken’: Chiro Zolder mag dit jaar 75 kaarsjes uitblazen en dat moet natuurlijk gevierd worden! En dit doen we met een weekend vol feest en Chiroplezier!

ZATERDAG 4 MEI 2019 – OUD-LEIDING

Het startschot wordt gegeven op zaterdag 4 mei 2019. We nodigen alle proosten, oud-leiding en kookouders uit en willen hen graag bedanken voor hun jarenlange inzet. Het wordt een avond vol verrassingen en nostalgie naar de mooiste tijd van hun leven. Maar om toch al een tipje van de sluier op te lichten … 3 ingrediënten die niet mogen ontbreken op deze gezellige avond zijn een Chiroviering in de Sint-Vincentiuskerk van Zolder, een opening mét vlaggengroet en een zangstonde.

Enkele Chirolokalen toveren we om tot een Chiromuseum. Gedurende de hele avond is het museum toegankelijk voor wie de Chiro van vroeger en nu wil (her) beleven! En als klap op de vuurpijl lanceren we ook het Chiroboek. Het boek geeft je een fantastisch overzicht van de rijke geschiedenis van Chiro Zolder.

Rustig bijbabbelen met de kameraden en vriendinnen van weleer. Het kan in de gezellig ingerichte grote zaal van de Jogem. Wil je liever de benen strekken en je aan een danse wagen? Dat kan ook! In de Chirotent passeren verschillende bandjes het podium, waaronder ook eigen Chiro Zolder-talent.

Je kan de gehele avond genieten van een drankje in ons Chirocafé. Met zelfs, speciaal voor deze gelegenheid, het enige échte Chiro Zolder biertje. Daarnaast kan je proeven van allerlei lekkere hapjes.

Ben jij ook in een (ver) verleden leider, leidster of kookouder geweest bij Chiro Zolder, hou dan zeker eind maart je brievenbus in de gaten en kruis nu al 4 mei aan op de kalender!

ZONDAG 5 MEI 2019 – IEDEREEN

En we feesten verder. Op zondag 5 mei 2019 toveren we de lokalen en terreinen van de Jogem om tot een reuze ‘Chiro-speeltuin’. Op deze ‘open Chirodag’, van 14.00 tot 18.00, verwelkomen we graag alle huidige leden met hun ouders, maar ook (opnieuw) de oud-leiding, proosten en kookouders en alle sympathisanten die Chiro Zolder een warm hart toedragen.

Er zijn tal van activiteiten, voor zowel klein als groot, voor jong en oud.  Je kan terecht in het Chirocafé en het enige échte Chiro Zolder biertje proeven. Of een hongertje stillen met lekkere bivakkost, klaargemaakt door de huidige kookploeg. Het Chiromuseum is ook op zondag nog steeds toegankelijk. Het DJ duo ‘Ret Geady’ (aka leiders Bas en Nathan) draaien de ganse namiddag de beste Chiromuziek van vroeger tot nu. En dan zijn er springkastelen, oude volksspelen, een schminkstand, een tattoostand, lasershooten,  … kortom teveel om op te noemen. 

Wij kijken er alvast ontzettend naar uit!

Hopelijk jij ook.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de hoofdleiding of onze VB’s.